Airbnb wil zijn activiteiten uitbreiden. Naast het mensen in staat stellen tot het verhuren van hun eigen huis, moeten reizigers straks via Airbnb ook gekoppeld worden aan lokale bewoners die bijvoorbeeld een tour door hun woonplaats geven.

Volgens mede-oprichter Nathan Blecharcyk laat de bereidheid van mensen om vreemden in hun huis te laten slapen, zien dat er veel vraag is naar persoonlijke connecties tijdens het reizen. Dat zei hij tegen de BBC.

Naast tours denkt het bedrijf ook aan bijvoorbeeld het bij elkaar brengen mensen zodat zij samen kunnen sporten. "Of misschien gasten die met hun gastheren meefietsen langs hun favoriete fietsroute", aldus Blechercyk.

"Of iets simpels als een potje frisbeeën. Het met elkaar in contact brengen van mensen die iets leuks doen, dat is iets wat nog niet bestaat in de professionele gastvrijheidssector."

De Duitse hoofdstad Berlijn legde Airbnb eerder deze week nog aan banden. De huurprijzen in Berlijn stegen te hoog, volgens het stadsbestuur mede door Airbnb.