Apple gooit in iOS 10 het ontwerp van zijn muziekstreamingdienst Apple Music totaal om, en voegt songteksten toe aan de dienst.

De Muziek-app krijgt in iOS 10 een zwartwit uiterlijk, meldt de doorgaans betrouwbare Mark Gurman van 9to5Mac. Eerder vandaag meldde Bloomberg dat Apple de muziekstreamingdienst op de schop gooit.

Volgens Gurman leunt de zwartwitte vormgeving zwaar op het lettertype San Francisco, door Apple ontworpen voor iOS 9 en inmiddels de standaard in alle software van het bedrijf. Ook komt er een grotere nadruk op albumhoezen in Apple Music. De dienst heeft nu een vrij kleurrijke vormgeving.

Songteksten

Ook krijgt Apple Music de mogelijkheid om songteksten van nummers weer te geven. Het tab 'New' met nieuwe muziek maakt in de nieuwe versie van de dienst plaats voor 'Browse', met een overzicht van nieuwe muziek en handgemaakte afspeellijsten.

iTunes krijgt een kleine update om de visuele veranderingen van Apple Music door te voeren. Een grotere vernieuwing van iTunes verwacht Gurman volgend jaar. De iOS-versie van de dienst krijgt een bètaversie met het nieuwe design, voorafgaand aan iOS 10.

Apple presenteert de vernieuwde versie van zijn muziekstreamingdienst volgens de geruchten tijdens ontwikkelaarsconferentie WWDC in juni. Dan worden ook nieuwe versies van iOS en OS X getoond, en software voor de Apple Watch en Apple TV.