AMSTERDAM – Checkit heeft in samenwerking met internetportal Lycos een lijst opgesteld van games die het meest werden gezocht via de zoekmachine. De games die het hoogst scoren, Call of Duty en Sims, hebben sinds kort een uitbreiding of een nieuwe versie.

Games zijn een populair tijdverdrijf, vooral onder jongeren. Maar ook dertigers houden zich hier fanatiek mee bezig. De zoekresultaten zijn gebaseerd op de afgelopen 3 maanden.

1. Call of Duty
2. Sims
3. Medal of honor
4. Joint Operations
5. Grand Theft Auto
6. Rollercoaster Tycoon
7. Halo
8. Burnout
9. Ninja Gaiden
10. Counter strike

Al deze games zijn in de winkel te koop, maar de meeste games bieden ook de mogelijkheid om mensen via internet tegen elkaar te laten spelen. Wat opvalt aan deze top 10 is dat de populaire game Doom niet in het lijstje voorkomt. Doom valt er met een elfde plaats net buiten.

Van de nummer 1 uit deze top 10, Call of Duty , is onlangs de uitbreiding 'United Offensive' uitgekomen en dat zou kunnen verklaren waarom deze game zo hoog scoort. Ook van de nummer 2 is sinds kort een nieuwe versie beschikbaar, genaamd Sims 2. En van de nummer drie uit dit lijstje, Medal of Honor, wordt binnenkort een uitbreiding verwacht.