Uber is wederom door zijn eigen chauffeurs aangeklaagd in de Verenigde Staten, dit keer in de staat Illinois. 

Ook in deze zaak willen de chauffeurs dat zij worden gezien als medewerkers in plaats van zelfstandigen. Op die manier zouden zij aanspraak maken op arbeidsvoorwaarden zoals ziekteverlof, overuren en minimumlonen. 

Daarnaast willen de aanklagers dat "niet-uitbetaalde overuren en onkosten" worden uitbetaald, evenals de "fooien die wel verdiend werden maar door Uber zijn gestolen of kwijtgeraakt", meldt de LA Times

Eind april trof Uber nog een miljoenenschikking in twee soortgelijke zaken in Californië en Massachussetts. Door te schikken blijven de chauffeurs zelfstandigen. Wel keert het bedrijf in totaal een bedrag van 100 miljoen dollar uit aan de chauffeurs. 

Ook heeft het bedrijf toegezegd meer informatie te zullen geven wanneer chauffeurs worden geweerd uit de dienst. Ook zal het bedrijf helpen bij het opzetten van 'chauffeursverenigingen' in de twee staten. 

De zaak in Illinois gaat nog een stapje verder dan de twee eerdere zaken, omdat de aanklagers de zaak willen voeren op nationaal niveau. Californië en Massachussetts worden daar alleen niet bij betrokken in verband met de eerdere zaken daar.