De Zuid-Koreaanse elektronicafabrikant LG heeft mede dankzij succes op de televisiemarkt zijn winst in het eerste kwartaal flink zien stijgen. De mobiele tak van het bedrijf draaide echter fors verlies. 

In het eerste kwartaal van 2016 boekte LG een operationele winst van 505 miljard won, een groei van 66 procent ten opzichte van het eerste kwartaal van 2015, zo blijkt uit de eerstekwartaalcijfers van het bedrijf. De omzet van het bedrijf daalde met 4,5 procent naar 13,4 biljoen won. 

De divisie verantwoordelijk voor huishoudelijke apparaten zoals wasmachines en koelkasten was voor het zesde kwartaal op rij de grootste verdiener binnen LG, met een omzet van 408 miljard won. De televisietak van LG deed het ook goed, met een recordwinst van 335 miljard won. 

Smartphones

De mobiele tak van het bedrijf deed het een stuk minder goed. Deze divisie boekte een verlies van 202 miljard won, het grootste verlies sinds het vierde kwartaal van 2010 en bovendien het vierde verlies op rij. De fabrikant verkocht in het eerste kwartaal van 2016 in totaal 13,5 miljoen telefoons, 12 procent minder dan vorig jaar. 

LG wijt de tegenvallende resultaten van de smartphonetak aan hoge marketingkosten voor het nieuwe vlaggenschiptoestel, de LG G5. Ook heeft het bedrijf naar eigen zeggen last van slechtere economische omstandigheden in opkomende markten.