Een aantal gebruikers van een testversie van datingapp Tinder is bezorgd om de automatische koppeling van Facebook in de app. Gebruikers kunnen zien welke vrienden op Facebook ook Tinder gebruiken.

Het gaat om een Facebook-koppeling in de functie Tinder Social die door een beperkte groep gebruikers in Australië wordt getest, schrijft Business Insider woensdag.

Met Social Tinder is het mogelijk om een groepsgesprek aan te gaan met vrienden en andere gebruikers. Om mensen aan een groep toe te voegen, maakt Tinder gebruik van alle Facebook-vrienden die de app ook hebben.

Facebook-vrienden kunnen gebruikers ook uitnodigen in een groepsgesprek, waardoor ze het volledige profiel van de gebruiker kunnen zien.

Privacy

Australische gebruikers vinden dat met de functie hun privacy niet goed beschermd is. Anderen noemen het een 'beschamende' bijkomstigheid. Vooral voor gebruikers in een relatie kan het confronterend zijn.

Gebruikers van Social Tinder kunnen in hun instellingen de mogelijkheid om gevonden te worden uitschakelen. De functie is standaard ingeschakeld.