GORINCHEM - Computerkrakers en virusverspreiders maken misbruik van de belangstelling voor beelden van de seksavontuurtjes van stervoetballer David Beckham. In nieuwsgroepen op internet is een bericht verschenen dat verwijst naar een nietsverhullende pose van Beckham in het bijzijn van een Spaanse prostituee.

Nieuwsgierige doorklikkers infecteren hun computer met een virus. Computerbeveiliger Sophos heeft dinsdag een waarschuwing uitgegeven. Inmiddels zou het gaan om duizenden berichten waarin staat dat de Engelse stervoetballer is te zien op een nog niet eerder gepubliceerde foto, met zijn broek op de knieën.

Microsoft

Het computervirus maakt misbruik van een kwetsbaarheid in besturingssysteem Windows van Microsoft. Actuele antivirusprogramma's kunnen het virus verwijderen. Kwaadwillenden kunnen besmette computers misbruiken om aanvallen uit te voeren.

Het huwelijk van David Beckham met ex-Spice Girl Victoria kreeg afgelopen weekeinde weer een klap te verduren. Een 22-jarige schoonheidsspecialiste vertelde een Brits roddelblad dat de voetballer haar meermaals heeft verleid.