HAARLEM - Microsoft is in Nederland begonnen met een internetmuziekwinkel. Daarvoor werkt het Amerikaanse softwareconcern samen met Noordzee FM, een van de radiozenders van ondernemer John de Mol. De website werd dinsdag tegelijk met de lancering van een nieuwe versie van Media Player aangekondigd.

Gebruikers kunnen via het gratis programma voor het afspelen van muziekbestanden gemakkelijk in de winkel terecht. Financiële details van de samenwerking zijn niet bekendgemaakt.

Noordzee heeft voor de gezamenlijke winkel de contracten afgesloten met de platenmaatschappijen die de muziek leveren. In totaal zijn nu meer dan 350.000 nummers beschikbaar, waaronder ook die van Nederlandse artiesten.

Microsoft had in de Verenigde Staten al een muziekwinkel op internet geïntroduceerd. De lanceringsdatum van de Nederlandse versie was tot dusver geheimgehouden. De Microsoft-site is nu in Nederland enkele weken eerder in de lucht dan iTunes van Apple. Naar verwachting presenteert Apple later deze maand zijn verdere muziekplannen in Europa.