De gegevens van 1,1 miljoen bezoekers van datingsite BeautifulPeople.com zijn gestolen, nadat hackers op de servers binnendrongen. 

De datingsite zegt zich alleen op 'mooie mensen' te richten. Nieuwe gebruikers worden beoordeeld door een speciaal team voordat ze toegang krijgen tot de websitediensten. 

Volgens de website is er slechts een testserver gehackt. Forbes ontdekte echter dat er op deze testserver echte klantgegevens stonden, die bij de hack zijn gestolen.

Bij de hack werden onder andere e-mailadressen, mobiele telefoonnummers en locatiedata van gebruikers gestolen. Daarnaast bevat de data gedetailleerde informatie zoals gewicht, lengte, werk, opleiding, haarkleur en lichaamstype. 

De hackers verkopen de data op de zwarte markt. Iemand zou met de gegevens kunnen proberen om in te loggen op de datingsite met een account, of om andere online diensten van een slachtoffer binnen te dringen. 

Ashley Madison

De hack is van een kleinere schaal dan bij Ashley Madison in 2015, waarbij de gegevens van 39 miljoen gebruikers op straat kwamen te liggen. Ashley Madison is een datingsite die zich specifiek richt op vreemdgangers.