Honderden inloggegevens van betalende klanten van Spotify zijn op straat komen te liggen. In een online tekstdocument zijn de inlognamen, wachtwoorden, thuislanden en accounttypes van gebruikers te vinden.

In het document staat ook de datum waarop het abonnement van de accounts automatisch wordt verlengd, schrijft de site TechCrunch maandag. In het artikel wordt om privacyredenen niet verwezen naar het brondocument.

Er is contact gezocht met Spotify-gebruikers die in het document te vinden zijn. Een aantal van hen liet weten dat er vorige week is ingebroken op hun account.

Afspeellijst

Een van de gedupeerden merkte op dat de 'inbreker' liedjes had opgeslagen in een afspeelijst. Een ander merkte op dat er onbekende muziek stond in de lijst 'recent afgespeeld' stond.

Sommige gebruikers hebben een e-mail van Spotify gehad waarin stond dat het e-mailadres in hun account is gewijzigd. Gebruikers kunnen misbruik van hun account direct melden.

TechCrunch heeft ook met Spotify-gebruikers gesproken die klaagden dat er was ingebroken in hun account op Facebook, Uber of zelfs bij de bank. Daarbij is waarschijnlijk hetzelfde wachtwoord gebruikt.