Google is van plan een eigen 'startup incubator' voor medewerkers op te richten. Google zou daarmee minder personeel willen verliezen aan andere bedrijven. 

Dat meldt The Information op basis van ingewijden. Google-medewerkers mogen nu al 20 procent van hun werktijd spenderen aan het uitwerken van hun eigen ideeën.

In de nieuwe startup-kweekvijver van Google zouden de medewerkers met de meestbelovende projecten de kans krijgen om zich een aantal maanden fulltime bezig te houden met het opzetten van hun eigen bedrijf.

De medewerkers hoeven zo niet bang te zijn om hun baan bij Google te verliezen, en tegelijkertijd is het risico dat Google zijn personeel verliest aan andere bedrijven of investeerders ook kleiner. 

Het is niet ongebruikelijk dat Google, net als veel andere grote techbedrijven uit Sillicon Valley, personeel ziet vertrekken om hun eigen project op te starten. Voormalig Google-medewerker Kevin Systrom verliet het bedrijf bijvoorbeeld om Instagram op te richten, dat vervolgens door Facebook werd gekocht.