Google en Microsoft zullen niet meer over elkaar klagen bij toezichthouders, zo zijn de twee bedrijven met elkaar overeen gekomen.

De technologiebedrijven hebben met elkaar afgesproken om te proberen geschillen voortaan onderling op te lossen, in plaats van direct naar toezichthouders te stappen. Dat meldt Recode.

“Microsoft trekt zijn klachten tegen Google bij toezichthouders in, in lijn met onze veranderende juridische prioriteiten", aldus een vertegenwoordiger van Microsoft. "We zullen ons sterk blijven concurreren voor klandizie."

Google maakt een vergelijkbare verklaring. "Onze bedrijven zullen krachtig concurreren, maar dat willen we doen aan de hand van onze producten en niet met juridische procedures", aldus Google.

Volgens beide bedrijven waren de gesprekken rond de overeenkomst al enige tijd aan de gang.

De Europese Commissie voert momenteel een grootschalig onderzoek uit naar vermeend machtsmisbruik van Google. Hoewel Microsoft in die zaak geen kant kiest, trok het bedrijf zich eerder wel terug uit een belangengroep van internetbedrijven die zeer kritisch zijn over het handelen van Google.