De omzet van Googles moederbedrijf Alphabet is het eerste kwartaal van dit jaar gegroeid met ruim 17 procent tegenover ten opzichte van het eerste kwartaal van 2015.

Alphabet rapporteerde donderdag een omzet van 20,26 miljard dollar (17,95 miljard euro) in de eerste drie maanden van dit jaar. Vorig jaar zette het bedrijf in dezelfde periode 17,26 miljard dollar om.

De aandelen van Alphabet daalden na het bekendmaken van de cijfers met 6 procent, omdat de resultaten niet voldoen aan de verwachtingen. Analisten voorspelden een omzet van 20,37 miljard dollar.

Advertenties

Een groot deel van de omzet is te danken aan de advertentie-inkomsten van Google, namelijk 89 procent. De advertentieomzet bedroeg voor de maanden januari, februari en maart 18 miljard euro.

Er is meer geklikt op reclames van Google. Het aantal groeide met 29 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Wel zijn de inkomsten uit clicks verder gedaald, een trend die al langer zichtbaar is.

Winst

De winst is bij Alphabet ook gegroeid van 3,5 miljard dollar in het eerste kwartaal van 2015, naar 4,2 miljard dollar in de afgelopen drie maanden.

Beleggers en analisten hadden gehoopt op een grotere groei voor de omzet van Alphabet. De aandelen van Alphabet daalden kort na de bekendmaking 6 procent in waarde, maar later op de avond was alweer een lichte groei te zien.

Werknemers

Alphabet heeft het afgelopen jaar bijna negenduizend mensen aangenomen. Aan het eind van het eerste kwartaal waren er 64.115 mensen in dienst bij het Google-moederbedrijf.

Enkele maanden geleden werkten nog 61.814 mensen voor Alphabet.