China heeft de afgelopen twee jaar om de broncode van Apple-producten gevraagd, maar het bedrijf heeft dat naar eigen zeggen altijd geweigerd te geven.

Tijdens de zaak tussen de FBI en Apple over het ontgrendelen van de iPhone van een terrorist werd het bedrijf er van beschuldigd geen informatie te willen leveren aan de Amerikaanse overheidsdiensten, maar wel de Chinese overheid te helpen.

Tijdens een hoorzitting in het Amerikaanse Congres ontkent de advocaat van Apple dat echter stellig: "Ik wil hier volkomen duidelijk over zijn", aldus advocaat Bruce Sewell. "We hebben geen broncode aan de Chinese overheid overhandigd."

In rechtbankdocumenten zegt ook Apple-bestuurder Craig Frederighi dat Apple "geen speciale regelingen heeft getroffen met China", meldt Techcrunch. Het bedrijf zegt overal ter wereld dezelfde veiligheidsprotocollen te gebruiken.

De FBI en Apple waren aanwezig in het Amerikaanse Congres om te spreken over de versleuteling van data. Dat onderwerp kwam de afgelopen maanden in de aandacht toen de FBI Apple verzocht te helpen bij het kraken van de iPhone van een terrorist. Apple weigerde dat, omdat dat volgend het bedrijf de veiligheid van alle iPhones zou aantasten.