Bedrijven kunnen in het vervolg gebruikmaken van de dienst Messenger Platform, waarmee chatbots kunnen worden gemaakt om direct met klanten te kunnen communiceren. Dat maakte Facebook dinsdag bekend op een conferentie voor software-ontwikkelaars.

Door de dienst kunnen gebruikers bijvoorbeeld via een chatrobot bloemen bestellen en kan de chatbot linkjes of plaatjes versturen.

"Niemand wil een app installeren voor elk bedrijf of elke dienst waar hij contact mee wil", vertelde Facebook-baas Mark Zuckerberg bij het openen van de conferentie. De bedoeling is dat Messenger een centrale plek wordt voor bedrijven en hun klanten om contact te hebben.

Ook opent Facebook het videoplatform van het grootste sociale netwerk van de wereld. Software-ontwikkelaars kunnen dan vervolgens Facebook-toepassingen maken die gebruikmaken van de livestreamfunctie van Facebook.

Berichten

Daarnaast maakte Zuckerberg bekend dat Facebook's chatdiensten - WhatsApp en Messenger - samen 60 miljard berichten per dag verwerken. Dat is drie keer zo veel als er sms'jes per dag verstuurd werden op het absolute hoogtepunt van sms'en.