Netflix streamt vanaf dinsdag ook programma's in High Dynamic Range (HDR). Dat is een techniek die de helderheid en het contrast van het beeld sterk moet verbeteren. Daarvoor is wel een televisie nodig die dat ondersteunt.

Netflix kondigde eerder al aan ondersteuning voor HDR toe te willen voegen, maar zei toen niet wanneer dat gepland was. De functie is ook nu niet aangekondigd, maar plotseling voor sommige gebruikers verschenen.

"We zijn inderdaad begonnen met streamen in HDR", laat een woordvoerder van de dienst aan FlatpanelsHD weten. "Momenteel zenden we alleen het eerste seizoen van Marco Polo in HDR uit, maar er zullen spoedig meer volgen."

HDR zorgt ervoor dat zowel lichte als donkere delen goed worden weergegeven waarbij de lichte delen bovendien veel helderder kunnen zijn.

HDR wordt al langer gebruik in de fotografie om lichte en donkere objecten op één foto goed te kunnen vastleggen. Zonder HDR zijn de lichte delen te donker of de donkere delen te licht. Bij een HDR-tv zijn zwarte schaduwen echt zwart en is de lantaarnpaal een stukje verderop echt fel.