Het Amerikaanse ministerie van Justitie gaat in beroep tegen Apple, bij een hackzaak in New York. 

Dat blijkt uit een brief aan het federale gerechtshof in handen van Reuters. Opsporingsinstanties verzochten Apple om de iPhone van een drugsdealer te kraken, maar dit verzoek werd in maart door de federale rechter afgewezen.

Met het hoger beroep hoopt het Amerikaanse ministerie van Justitie dat Apple alsnog wordt verplicht om te helpen bij de iPhone-hack. Apple wil geen iPhones hacken, uit angst dat er een precedent ontstaat en er vaker hackverzoeken worden gemaakt. 

San Bernardino

Eerder dit jaar weigerde Apple voor de FBI software te maken om een iPhone mee te hacken. De zaak in New York heeft niet direct iets te maken met het eerdere verzoek van de FBI, maar de twee rechtszaken gaan wel over vergelijkbare onderwerpen. In beide zaken werd Apple verzocht om een iPhone te hacken, wat het bedrijf weigert te doen. 

De onenigheid met de FBI leidde tot een rechtszaak, maar die liep met een sisser af toen de FBI een alternatieve hackmethode vond. De rechtszaak in New York is daardoor de volgende grote zaak waarin het Amerikaanse hackdebat wordt voortgezet.