Populair internetforum Reddit geeft zijn gebruikers de mogelijkheid om anderen te blokkeren, om op die manier agressie en belediging te vermijden.

Reddit noemt de functie de eerste stap bij het verbeteren van de ervaring van de site.

Het populaire forum heeft regelmatig te kampen met agressieve en racistische gebruikers, en sloot daarop eerder al een deel van de meest agressieve fora.

De nieuwe functie is gericht op gebruikers die last hebben van andere gebruikers. Eenmaal geblokkeerd ontvangen gebruikers geen persoonlijke berichten meer van de geblokkeerde, en zijn ook publieke berichten onzichtbaar.

​Censureren

De geblokkeerde kan niet zien dat hij geblokkeerd is. Volgens Reddit had het forum al jaren een basale blokkeer-functie, die moeilijk te vinden was.

Tot nu toe wilde Reddit dat zijn fora vooral zelfregulerend zouden zijn. Gebruikers kunnen berichten omhoog of omlaag stemmen, waardoor impopulaire berichten in theorie uit het zicht raken.

In 2015 startte Reddit al met het censureren van bepaalde fora in sommige landen. Ook zijn toen racistische en agressieve fora verwijderd en aan banden gelegd.