De hotelketen van de Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump lijkt opnieuw te zijn getroffen door malware die de creditcardgegevens van klanten steelt.

Dat stellen bronnen in de financiële sector aan het doorgaans zeer betrouwbare KrebsOnSecurity. In ieder geval hotels in New York, Toronto en Honolulu zouden zijn getroffen.

Het zou de tweede keer in een jaar tijd zijn dat de Trump Hotel Collection wordt getroffen door hackers die de betaalgegevens van klanten buitmaken. Ook in de zomer van 2015 was er al sprake van een malware-infectie, al bevestigde de hotelketen dat pas in oktober.

Een woordvoerder van de Trump-hotels zegt dat er een "grondig onderzoek" wordt uitgevoerd naar het probleem.

In het afgelopen jaar hebben veel grote hotelketens last gehad van malware die creditcardnummers stal. Onder meer Hyatt, Hilton en Starwood werden getroffen. Het is onduidelijk of de verschillende hacks het werk zijn van één groep, of dat er meerdere groepen cybercriminelen achter zitten.

Trump, die aan kop gaat in de strijd om de Republikeinse nominatie voor het Amerikaanse presidentschap, is zelf erg kritisch geweest op de huidige Amerikaanse verdediging tegen cybercriminelen. "We zijn zo achterhaald in cyber", zei hij onder meer tegen de New York Times.