Op 1 april trekken techbedrijven elk jaar de lolbroek aan om knotsgekke - en niet daadwerkelijk bestaande - producten aan te kondigen. Een overzicht van de leukste neplanceringen.

Zelfrijdende fiets

Google is elk jaar de productiefste grapjas van 1 april. Ook dit jaar heeft het bedrijf weer een heel scala aan potsierlijke producten bedacht.

De Nederlandse afdeling van Google spant de kroon met de zelfrijdende fiets, die je met een druk op de knop komt ophalen. Het bedrijf heeft zelfs de Amsterdamse locoburgemeester Kajsa Ollongren voor zijn kar weten te spannen om het rare rijtuig te promoten.

Google grapt met zelfrijdende fiets
Google grapt met zelfrijdende fiets

Reality-bril

2016 wordt misschien wel het jaar van virtual reality, en Google draagt daar met zijn eigen kartonnen Cardboard-bril een steentje aan bij. Het bedrijf lanceert vrijdag echter een plastic versie van Cardboard. Daar hoeft geen telefoon in; de hilarische headset geeft je gewoon een blik op de echte wereld.

Plastic ‘reality-bril’ Google
Plastic ‘reality-bril’ Google

Wandel-app

Iedereen loopt over straat met zijn blik stevig op de smartphone gevestigd. Dat levert ongelukken op, maar geen nood: SmartSense van Tele2 waarschuwt je als je bijna tegen een lantaarnpaal aan loopt. De amusante app waarschuwt je ook als een vriend verderop naar je staat te zwaaien.

Tele2-app waarschuwt wandelende smartphonegebruikers
Tele2-app waarschuwt wandelende smartphonegebruikers

Cornhub

Pornosite Pornhub richt zich vandaag enkel op 'corn'. Wie de site bezoekt krijgt alleen merkwaardige maïsvideo's te zien. Maar opgepast: na een klik is de site weer ouderwets gevuld met blootfilmpjes.

Talenkussen

Altijd al Pashto willen leren? Met het talenkussen van de app Duolingo gaat het allemaal automatisch terwijl jij een tukkie doet. Voor maar 99 dollar verdubbelt dit komische kussen de grootte van je talenknobbel.

Proton Pack

Iedereen wil toch een Ghostbuster worden? Met het Proton Pack van Sony kunnen alle spoken je rug op. In een uiterst synergetisch neppersbericht probeert Sony zowel zijn noodlijdende smartphonetak, Cyber Shot-camera's, Bravia-televisies als de aankomende Ghostbusters-film onder de aandacht te brengen. De prijs van de geestige geestenvanger is nog niet bekend.

Sony onthult Proton Pack uit Ghostbusters
Sony onthult Proton Pack uit Ghostbusters

Mark Zuckerberg-collectie

De nieuwste collectie van H&M is afkomstig van niemand minder dan Facebook-oprichter Mark Zuckerberg. Inhoud van het maffe modepakket van Zuckerberg: zeven grijze t-shirts en één simpele spijkerbroek. 

Likbare foto's

De Amerikaanse app OpenTable, waarmee tafels in restaurants kunnen worden gereserveerd, toont gebruikers 'likbare' foto's. De appetijtelijke applicatie laat gebruikers zo vast voorproeven.

Restaurant-app krijgt likbare foto's
Restaurant-app krijgt likbare foto's

Emoji zoeken

Een aprilfunctie waar je misschien nog eens wat aan hebt: zoeken met emoji in Google Foto's. Wil je een foto zoeken waarop je :( of :) kijkt? De zotte zoekfunctie werkt echt en blijft misschien ook na 1 april wel in stand.

Zoeken op emoji mogelijk in Google Foto's
Zoeken op emoji mogelijk in Google Foto's

Toast voor gamers

Razer, bekend van zijn gamemuizen en -toetsenborden, introduceert vrijdag de Breadwinner. Met deze bizarre broodrooster maken gamers gemakkelijk hun favoriete voedsel, aldus het bedrijf.

Dit overzicht wordt gedurende de dag bijgewerkt met nieuwe grappen.