Internetforum Reddit heeft donderdag een stuk tekst verwijderd dat gebruikt werd om aan te geven dat de site nog nooit in het geheim data heeft moeten overhandigen aan de Amerikaanse overheid. 

De passage ontbreekt in het nieuwste transparantierapport van het internetforum, dat vorig jaar de eerste versie van het rapport uitbracht.

Dataverzoeken van overheden gaan vaak samen met een geheimhoudingsplicht. Door een stuk tekst op de site te verwijderen waarin wordt gezegd dat de site nog nooit zo'n dataverzoek heeft binnengekregen, omzeilt Reddit die geheimhoudingsplicht dus gedeeltelijk.

Met het verwijderen van de tekst, is het aannemelijk dat het populaire forum inmiddels wel een dataverzoek van de Amerikaanse overheid heeft ontvangen. 

"Er is mij geadviseerd om niets te zeggen, ope welke manier dan ook", aldus Reddit-CEO Steve Huffman, die het stuk tekst heeft verwijderd. "Zelfs met dit soort meldingen bevinden we ons in grijs gebied."

Het verwijderen van de passage hoeft niet te betekenen dat het forum daadwerkelijk data heeft moeten overhandigen. Doorgaans geldt zo'n geheimhoudingsplicht ook als het verzoek wordt aangevochten en afgewezen.