Microsoft gaat zijn browser Edge binnenkort voorzien van een ingebouwde adblocker, naast nieuwe functies als ondersteuning voor extensies.

Dat onthulde Microsoft in een planning voor browser Edge, die aan ontwikkelaars werd getoond tijdens conferentie Build, meldt ZDNet.

De meeste browsers hebben momenteel geen ingebouwde mogelijkheid waarmee advertenties geweerd kunnen worden, al bieden kleine browsers Opera en Brave die mogelijkheid wel. Bij overige browsers moet voor adblocken een plug-in worden gebruikt.

Edge is de tweede browser van Microsoft, naast Internet Explorer. Edge is momenteel nog minder compleet, maar wel meer gericht op de toekomst.

Naast ingebouwde adblocking, krijgt Edge ook ingebouwde vertaling van sites via Bing, en ondersteuning van extensies. AdBlock, Amazon, OneNote, Evernote en LastPass komen nog dit jaar met extensies voor Edge.

De nieuwe functies zijn beschikbaar in de versie van Edge die bij de Windows 10 Anniversary Update hoort. Die verschijnt in de zomer, en voegt ook de mogelijkheid toe met biometrie in te loggen op sites, zoals via gezichts- of vingerafdrukscan.