Muziekstreamdienst Tidal, een initiatief van onder meer rapsuperster Jay-Z, heeft drie miljoen betalende leden. Dat is veel meer dan de 900.000 mensen die de dienst in juni betaalden om naar muziek te luisteren.

Van die drie miljoen leden zijn er 1,35 miljoen die de hoofdprijs van 19,99 euro per maand betalen voor Tidal's hi-fi-abonnement, waarbij de muziekkwaliteit veel hoger ligt. Een 'normaal' abonnement kost, net zoals bij concurrenten Spotify en Apple Music, 9,99 euro per maand.

Dat het aantal betalende gebruikers van Tidal zo snel gegroeid is, is waarschijnlijk te danken aan een aantal artiesten dat zijn muziek exclusief op de muziekstreamdienst publiceerde. Daar zaten onder meer wereldsterren Kanye West en Rihanna bij.

Ook heeft de dienst zijn muziekcatalogus aangevuld tot 40 miljoen liedjes en de groep artiesten die samen eigenaar is van de dienst uitgebreid naar 20. Onder meer rapper Lil' Wayne en reggaezanger Damian Marley zijn toegetreden tot de groep, die ook bestaat uit onder anderen Jay-Z, Calvin Harris en Alicia Keys.

Daarnaast maakte Tidal dinsdag bekend dat het nieuwste album van rapper Kanye West, The Life of Pablo, inmiddels meer dan 250 miljoen keer gestreamd is.

Vorige week maakte Tidal-concurrent Spotify nog bekend dat het inmiddels 30 miljoen betalende leden heeft. Apple Music heeft er 11 miljoen.