Bol.com is donderdagavond tijdens de Thuiswinkel Awards 2016 uitgeroepen tot de beste webwinkel van Nederland. De webwinkel won die vakjuryprijs in 2014 ook al. Vorig jaar kwam Coolblue als beste uit de bus.

Bol.com werd daarnaast door het publiek verkozen tot beste warenhuis. Winnaar in de categorie Computers & Accessoires is 123inkt.nl, terwijl belsimpel.nl de publieksprijs voor Electronica & Telecom kreeg.

In totaal zijn er vijf vakprijzen weggegeven, op basis van een presentatie die vorig week door de webwinkels werd gehouden. Bol.com ging er met de belangrijkste prijs vandoor. Blendle kreeg de prijs Game Changer Award.

Onderscheiden

Voorzitter Arjen Bonsing van de vakjury zei dat de winnaars zich dit jaar "echt weten te onderscheiden van anderen". "Zij hebben duidelijk en helder laten zien wat ze het afgelopen jaar hebben bereikt en waarom zij op dit moment de beste in hun vakgebied zijn."

De publieksprijzen zijn toegekend op basis van beoordelingen van een consumentenpanel van GfK en beoordelingen die zijn verzameld door de genomineerde webwinkels.

De prijzen zijn dit jaar voor de vijftiende keer uitgereikt.