De Chinese zakenman Su Bin heeft bekend betrokken te zijn bij de hack in 2010 waarbij informatie over Amerikaanse militaire Boeing-vliegtuigen is gestolen.

De 50-jarige Chinees krijgt een straf van maximaal vijf jaar. Dat is door zijn bekentenis stukken minder dan de 30 jaar die eerder werd geëist, zo meldt persbureau AP.

De man heeft tussen 2008 en 2014 militaire informatie verstuurd naar China, in samenwerking met twee hackers. Ze hadden het onder meer gemunt op informatie over de F-22- en F-35-straaljagers, evenals informatie over de Boeing C-17. 

Su, werkzaam in de luchtvaartindustrie, gaf aan de hackers door welke mensen en bedrijven geschikt waren als doelwit. Su vertaalde de gestolen informatie vervolgens naar het Chinees, om de gegevens vervolgens door te sturen.

De Chinees werd in 2014 officiëel aangeklaagd in de Verenigde Staten. De spanningen tussen China en de VS liepen op dat moment hoog op, door beschuldigingen over hacks over en weer. Inmiddels hebben de twee landen de ruzie enigszins bijgelegd door afspraken te maken over het onderlinge hacken.