Apple gaat zijn eigen betaalmethode Apple Pay, waarbij een vingerafdruk wordt gebruikt als goedkeuring voor een transactie, ook voor mobiele websites beschikbaar maken.

De dienst, die nog niet in Nederland beschikbaar is, werkt nu alleen in iOS-apps en in fysieke winkels.

Volgens Recode heeft Apple webwinkeliers ingelicht over de plannen, die het makkelijker moeten maken om op smartphones een betaling af te ronden zonder veel betaalgegevens in te voeren. Apple Pay zou alleen gaan werken in de eigen browser Safari.

De bronnen van Recode zeggen dat Apple ook heeft overwogen om Apple Pay naar Mac-computers te brengen. Het is echter onduidelijk of dit daadwerkelijk gaat gebeuren.

Europa

In de VS en enkele andere landen is het mogelijk om in winkels te betalen met Apple Pay door een iPhone of Apple Watch tegen de betaalterminal te houden. Een betaling wordt goedgekeurd met een vingerafdruk op de Touch ID-sensor in plaats van met een pincode.

Het is onduidelijk wanneer Apple de dienst verder internationaal wil uitrollen. Momenteel is het Verenigd Koninkrijk het enige Europese land waar Apple Pay beschikbaar is.