Aanklacht van moordverdachte tegen Uber blijkt nep

Een aanklacht tegen Uber die zou zijn gedaan door een moordverdachte, blijkt helemaal niet afkomstig van de moordverdachte. De aanklacht, waarin een schadevergoeding van 10 miljoen dollar wordt geëist, is door iemand anders ingediend.

De autoriteiten van het Amerikaanse Kalamazoo denken dat het gaat om een misplaatste grap. Verdachte Jason Dalton ontkent dat hij een aanklacht heeft ingediend en ook zijn advocaat zegt niets van een rechtszaak te weten.

Dalton is beschuldigd van zesvoudige moord en zei eerder dat hij zich liet leiden door de Uber-app. Dinsdag werd bekend dat er een aanklacht in zijn naam was ingediend bij de rechter. Dalton zou een schadevergoeding van 10 miljoen eisen van Uber vanwege 'slechte behandeling'.

Philadelphia

De lokale politie merkten dat er iets niet in de haak was toen agenten zagen dat er een stempel van Philadelphia op de envelop zat waarmee de aanklacht is verstuurd.

Post vanuit de gevangenis in Kalamazoo, waar Dalton vastzit, gaat niet via die stad. Ook bleek het om een envelop te gaan die niet in de gevangenis wordt gebruikt.

Daarnaast kwam het handschrift van de aanklacht niet overeen met dat van Dalton. "Het lijkt erop dat we te maken hebben met een hoax", zei politiechef Pali Matyas.

Schadevergoeding

Dalton bekende eerder de moorden te hebben gepleegd. Volgens de verdachte verscheen in de Uber-app een duivelshoofd en nam de app zijn hele lichaam over.

De Amerikaan is aangeklaagd voor onder meer zesvoudige moord. Dalton hangt een levenslange gevangenisstraf boven het hoofd.

Lees meer over:
Tip de redactie