Netflix test databesparende modus voor Android-app

Netflix test een databesparende modus voor de Android-app. Daarmee moet het kijken van films en series minder data kosten als het apparaat is verbonden met een mobiel netwerk.

Een betaversie van de vernieuwde app is voor een aantal gebruikers te downloaden in Google Play, meldt de site Androidpolice maandag.

Op een screenshot is te zien dat de functie met een schuifknopje kan worden aangezet. De app herkent in dat geval wanneer de smartphone niet is verbonden met wifi, waarop het verbruik wordt beperkt. Vermoedelijk worden video's dan alleen nog in lagere kwaliteit getoond.

Netflix laat dinsdag aan Techcrunch weten dat de bètaversie per ongeluk beschikbaar is gesteld aan consumtenen. Inmiddels is de testversie weer offline en benadrukt Netflix dat hieruit niet moet worden geconcludeerd dat deze functies ook in de normale Netflix-app terecht zullen komen.

Ook is niet bekend of de functie voor iOS wordt getest. iPhone-gebruikers kunnen in de app al wel instellen dat de dienst alleen werkt via een wifi-verbinding.

Netflix-abonnees kunnen bij hun accountsinstellingen op de website van Netflix al aangeven hoeveel data de dienst mag gebruiken. De beperking is in dat geval van toepassing op alle apparaten waarmee gekeken wordt.

Lees meer over:
Tip de redactie