'Facebook, Google en Snapchat verbeteren versleuteling'

Belangrijke techbedrijven zoals Google, Facebook en Snapchat werken momenteel allemaal aan het verbeteren van hun versleuteling. 

Whatsapp, eigendom van Facebook, zal in de komende weken een update uitbrengen waarmee niet alleen tekstberichten, maar ook audiogesprekken versleuteld worden verstuurd, zo schrijft The Guardian maandag.

Facebook zou daarnaast ook van plan zijn om de encryptie van Facebook Messenger te verbeteren. De populaire berichtendienst Snapchat werkt volgens de krant aan een systeem om veilig berichten te sturen, en Google zou zijn systeem om versleutelde e-mails te sturen breder willen gaan toepassen. 

Apple

Er wordt al langer aan beveiligingsverbeteringen gewerkt. De maatregelen zijn desondanks opvallend, omdat Apple momenteel verwikkeld is in een juridische strijd met de FBI over het versleutelen van gegevens. Veel techbedrijven hebben publiekelijk hun steun betuigd aan Apple. 

De FBI wil graag toegang tot de gegevens op de iPhone van een terrorist, en zegt daarbij de hulp van het bedrijf nodig te hebben. Apple wil dat echter niet, omdat het volgens het bedrijf een precedent schept waardoor de inlichtingendiensten in de toekomst veel makkelijker bij de privégegevens van consumenten zou kunnen komen. 

Lees meer over:
Tip de redactie