AMSTERDAM - De weblog Geenstijl is eveneens slachtoffer geworden van de groep hackers die verantwoordelijk is voor het offline halen van overheidsites. Volgens de weblog is dit gebeurd nadat Geenstijl een van de hackers had ontmaskerd. Donderdagavond was de site weer te bereiken.

Volgens de weblog is de dader een 18-jarige jongen uit Breda en tevens beheerder van de site Ox1fe.org. Volgens Fleischbaum van Geenstijl hebben ze een "volledige bekentenis via MSN". "Zowel Geenstijl als Cysonet hebben inmiddels aangifte gedaan bij het KLPD. We hebben alle logs overhandigd inclusief screendump van de bot die de overheidsites platlegt," zo verklaart hij in de mail.

Op de site van hostingbedrijf Cysonet is te lezen hoe de aanval op de weblog werd ingezet: "Vannacht zijn alle klanten van Cysonet het slachtoffer geworden van een Ddos attack. Een Ddos attack staat voor "distributed denial of service" attack. Meerdere vaak gehackte machines op het internet (ook wel een zombie netwerk genoemd) worden ingezet om gezamenlijk een website down te krijgen door het versturen van grote hoeveelheden (ongeldige) aanvragen."

"De aanval was met name gericht op de website www.geenstijl.nl. Vanaf meer dan 90.000 verschillende machines op het internet werd ons netwerk aangevallen. Deze 90.000 machines wisten op de piek van de aanval meer dan 500 Mbit aan internet verkeer te genereren. Als gevolg daarvan was het gehele Cysonet netwerk slecht tot niet bereikbaar gedurende enige uren in de nacht van 6 op 7 oktober 2004."