AMSTERDAM - Volgens de cijfers van onderzoeksbureau Multiscope zit de website Speurders.nl Marktplaats op de hielen. Uit de cijfers van de laatste week van september blijkt dat Speurders.nl 1,94 miljoen mensen bereikten en stond hiermee op de 8ste plaats, terwijl Marktplaats met 2,29 miljoen mensen op de vijfde plaats er vlak boven stond. Marktplaats-directeur Frank Crébas is "niet onder de indruk".

"Ik ben niet verbaasd over de cijfers van Multiscope. Als een nieuwe website wordt geïntroduceerd, dan is het logisch dat de panelleden op die website kijken," aldus Crebas. Multiscope heeft bij ruim 1500 gezinnen logsoftware geïnstalleerd. Deze software logt automatisch alle bezoeken van panelleden aan sites en verzendt de gegevens naar een centrale server. Multiscope registreert alleen het thuisgebruik van de panelleden.

"Wat ik veel boeiender vind, is dat Marktplaats in de maand september een recordaantal van 1,5 miljoen advertenties op de site heeft gekregen. Deze advertenties zijn bij ons geplaatst en niet op een andere site zoals bij Speurders wel het geval is."

Maarten Roelofs van Speurders.nl zegt niks te hebben verbergen: "We hebben niets te verbergen in deze zin, alle herkomsten zijn bekend. Speurders.nl haalt, naast de advertenties die bezoekers zelf plaatsen, advertenties uit haar kranten, zoals de Telegraaf en de AutoTelegraaf. Daarnaast zijn er tijdelijke overeenkomsten gesloten met 2ehands.nl en qoop.nl om advertenties door te plaatsen op Speurders.nl," aldus Roelofs. "Ik vind het geweldig dat we al na zes weken zo vlak achter Marktplaats zitten."