Skype-ontwikkelaars beginnen extra beveiligde videochatdienst

Het Zwitserse bedrijf Wire heeft een nieuwe functie toegevoegd aan zijn extra beveiligde chatdienst. Vanaf donderdag kunnen gebruikers met de dienst videobellen. Alle data wordt versleuteld verstuurd.

Alle communicatiediensten van Wire zijn extra beveiligd om de privacy van gebruikers te waarborgen. Het bedrijf heeft naar eigen zeggen de meest veilige communicatiesoftware op de markt.

De encryptie van Wire staat altijd aan, zowel bij gesprekken tussen twee personen als groepsgesprekken. Alles dat via de dienst wordt verzonden, zoals foto's, video's en tekst, is versleuteld.

Mede-oprichter Janus Friis van Skype staat aan het hoofd van het bedrijf waar ook veel ontwikkelaars die eerder bij Skype werkten aan de slag zijn gegaan.

Alternatief

Wire ziet zichzelf als een veilig alternatief voor onder meer WhatsApp, Facebook, Telegram en Singal. Een aantal van die diensten heeft ook beveiliging door versleuteling, maar niet bij elke functie of op een hoog niveau.

Technologiebedrijven hechten steeds meer waarde aan versleuteling om de privacy van gebruikers te beschermen. Overheden en politiediensten kunnen daardoor niet of moeilijker binnendringen om informatie af te tappen.

Lees meer over:
Tip de redactie