AMSTERDAM - Een medewerker van Lycos Nederland heeft vrijdag per ongeluk duizenden volle mailboxen gewist. Veel internetters met een gratis mailbox van de internetportal kunnen fluiten naar hun e-mails. De berichten zijn zo goed als zeker niet meer terug te halen.

De medewerker moest de mailboxen gaan opschonen. Een normale actie. "Gebruikers die lang hun account niet gebruiken en die niet reageren op onze mailtjes, worden afgesloten. Vrijdag is daarbij een fout gemaakt waardoor de inhoud van een aantal mailboxen is verwijderd." Aldus John van Vroenhoven van Lycos Nederland tegen Webwereld.

Lycos heeft geen back-up gemaakt van alle gratis mailboxen, maar gaat toch proberen de getroffen mailboxen weer te herstellen. Als dit niet lukt, dan krijgen de gedupeerden compensatie in de vorm een jaar lang gratis een premium-account of gratis honderd sms'jes versturen via de site van Lycos.

Het hoofdkantoor van Lycos in Zweden was totaal niet te spreken over de actie van de medewerker en heeft de medewerker inmiddels ontslagen.