Skype stopt met ondersteuning voor smart-tv's. Daarvoor is gekozen, omdat de communicatiedienst steeds vaker wordt gebruikt op mobiele apparaten.

De diensten van Skype zijn vanaf 2 juni niet meer te gebruiken op de smart-tv's van Samsung, zei een woordvoerder van Samsung maandag tegen NU.nl. Gebruikers krijgen een melding van het stoppen van de service op hun televisie.

Skype wordt veelal gebruikt op smartphones en tablets. Daarom heeft de dienst besloten zich daarop te richten en ondersteuning voor televisies te laten vallen, bevestigt Skype.

De app Skype for TV wordt in juni niet meer ondersteund. Er worden geen updates meer uitgebracht en het maken van accounts of veranderen van wachtwoorden moet via de Skype-website gebeuren.

Het is volgens Skype aan de fabrikant om te bepalen wat er met de app gebeurt. Het is mogelijk dat die blijft bestaan voor een aantal merken of series. Samsung heeft besloten de dienst volledig stop te zetten.

Grootste fabrikant

Samsung was vorig jaar voor het tiende jaar op rij de grootste televisiefabrikant ter wereld. Het Zuid-Koreaanse bedrijf had in 2015 wat verkopen betreft een martkaandeel van 27,5 procent in handen.

Skype blijft beschikbaar voor smartphone, tablet en computers.