De Nederlandse vrouw die Facebook aanklaagde om een seksfilmpje heeft geschikt. Er zal nu een onderzoek bij Facebook worden gestart. 

Advocaat Thomas van Vugt bevestigt tegenover misdaadjournalist Peter R. de Vries dat er een schikking is gemaakt.

Een Nederlandse vrouw had Facebook voor de rechter gesleept. Er stond een seksfilmpje van de vrouw op het sociale netwerk, waarvan de vrouw wil weten wie hem online had geplaatst. Facebook beweert dat dit niet te achterhalen was.

In de rechtszaak moest bepaald worden hoe er onderzoek gedaan zou worden naar de video. Facebook wilde een eigen onderzoeker, terwijl de vrouw haar eigen expert wilde inzetten.

De rechter had opgelegd dat twee onderzoekers moesten samenwerken, maar deze samenwerking verliep moeizaam. Facebook wilde namelijk dat de externe onderzoeker alleen observeerde.

Details

Advocaten van de vrouw willen op dit moment nog geen details over de schikking naar buiten brengen. Het is daarom onduidelijk hoe de twee experts tijdens het voortgezette onderzoek zullen samenwerken.

Facebook heeft bevestigd dat het onderzoek wordt uitgevoerd door de experts Dave O'Reilly en Mark Hoekstra. Zij beginnen zo snel mogelijk met hun onderzoek.