Facebook brengt schermvullende reclames naar mobiel

Adverteerders krijgen de mogelijkheid om schermvullende, interactieve reclames voor de smartphone-app van Facebook te maken. De grote reclames worden niet automatisch getoond.

Facebook heeft de dienst Canvas donderdag uit de doeken gedaan. De interactieve reclames laden sneller dan de gemiddelde mobiele website en bieden adverteerders meer ruimte voor creatieve reclame-uitingen.

De Canvas-reclames verschijnen als gewone (kleine) advertenties in het nieuwsoverzicht van Facebook-gebruikers. Als mensen erop klikken, komt de schermvullende reclame in beeld.

In de reclames kan naar beneden worden gescrolld of naar de zijkanten worden geswiped. Zo hebben adverteerders meer ruimte voor tekst, foto's, video's en knoppen.

Ook kunnen gebruikers hun smartphone kantelen of in de reclame inzoomen om meer te zien.

Bekende merken

Een aantal bekende bedrijven heeft al een Canvas-reclame gemaakt. Coca-Cola heeft bijvoorbeeld een reclame met een video geproduceerd waarin een colaflesje een jubileumverpakking krijgt. Als de gebruiker naar beneden scrollt, volgen er tekst en foto's over het drankje.

Computermaker ASUS heeft een reclame-uiting in een fotostrip gemaakt, waarbij de Facebook-gebruiker door te scrollen het verhaal verder kan 'lezen'.

De Canvas-reclames zullen te zien zijn in de Facebook-app voor iOS en Android.

Lees meer over:
Tip de redactie