Netflix gaat clips tonen in het hoofdmenu, waar films en series te vinden zijn. Als een gebruiker korte tijd stilstaat op een titel, gaat er automatisch een korte videoclip spelen.

De functie wordt getest door ongeveer driehonderdduizend gebruikers, zei Joris Evers van Netflix Europa tegen Business Insider tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. 

Op sommige apparaten krijgen gebruikers van Netflix aan de bovenkant van het hoofdpagina al clips te zien van nieuwe en populaire films en series. Het is de bedoeling dat er korte video's komen voor alle content. Volgens Evers kunnen dit trailers zijn, of hoogtepunten uit films of series. Wat de inhoud wordt is deel van de test.

Volgens Evers moeten de korte video's voor een ervaring zorgen die aan televisie doet denken. "We nemen dingen waar mensen mee bekend zijn van klassieke tv en gebruiken ze om internet-tv beter te maken."

Het is waarschijnlijk dat de functie na de testfase wordt uitgerold naar alle gebruikers. Wanneer dat gebeurt, is nog niet bekend. Netflix werkt al aan het op maat maken van clips.