De Amerikaanse politie heeft 5.975 telefoons van verdachten afgeluisterd met behulp van speciale Stingray-antennes. 

Het gaat daarbij om de United States Marshals Service, een federale politieorganisatie van Amerika. De Marshals hebben een gecensureerd document van bijna honderd pagina's gegeven aan USA Today, waarin alle namen en toestelinformatie zijn gecensureerd. 

Een Stingray-antenne doet zich voor als een telecommast, zodat een telefoon hier automatisch mee verbindt. Is een toestel eenmaal verbonden, dan kan er telefoondata worden onderschept. In 2015 bleek het bestaan van Stingrays uit documenten vrijgegeven door de FBI.

Omdat het document grotendeels is gecensureerd, is het onduidelijk om wat voor verdachten het meestal ging bij spionage. De politie weigert te vertellen in welke periode de 5.975 spionagezaken plaatsvonden. 

Privacy-adcvocaat Nathan Wessler vindt de hoeveelheid bespioneerde toestellen bijzonder groot. "Dat zijn een hoop gevallen voor een vrij invasieve spionagemethode".

De Mashals lijken het vaakst gebruik te hebben gemaakt van Stingrays in Amerika. De politie in New York zegt sinds 2008 de technologie duizend keer te hebben ingezet.

Apple

De onthulling omtrent de Stingrays komt terwijl Apple en de FBI in discussie zijn over het hacken van een iPhone. De FBI wil dat Apple toegang verschaft tot een telefoon van een aanslagpleger, terwijl Apple vreest voor de privacy-implicaties en andere gevolgen.