Microsoft heeft de webversie van zijn e-maildienst Outlook een update gegeven. Het voormalige Hotmail ondersteunt nu onder meer chatten en bellen via Skype vanuit de inbox en laat gebruikers gifjes, bewegende plaatjes, aan e-mails toevoegen.

Ook voegt Microsoft een functie toe waarbij gebruikers die een e-mail aan het typen zijn, andere mensen kunnen taggen en is het mogelijk om e-mails te liken. Dat kan bijvoorbeeld handig zijn om iemand te laten weten dat zijn of haar bericht gelezen en ontvangen is, zonder een e-mail terug te hoeven sturen.

Daarnaast heeft Microsoft zijn e-maildienst beter geïntegreerd met Microsoft Office. Zo is het nu mogelijk om vanuit Outlook documenten van Office-toepassingen als Word, Powerpoint en Excel te bewerken.

Veel nieuwe functies voor maildienst Outlook
Veel nieuwe functies voor maildienst Outlook

De nieuwe functies zijn als eerste in Noord-Amerika uitgerold. De rest van de wereld volgt spoedig, zo belooft Microsoft.

De timing van de update is opvallend: Google maakte woensdag juist bekend dat zijn e-mailservice Gmail nu ook met adressen die eindigen op bijvoorbeeld @outlook.com te gebruiken is.