AMSTERDAM - Filmstart.nl lift mee op de aandacht voor de moord op Pim Fortuyn, zo meldt Webwereld. Filmstart heeft de namen Fortuyn en van zijn vermoedelijke moordenaar verborgen op de site.
Filmstart.nl

De site verbergt de namen in de zogenoemde meta-tags. Dat is verborgen informatie in de broncode die wordt gebruikt door zoekmachines.

Op weblog
netsperience.nl

"Filmstart.nl gebruikt Fortuyn en naam mogelijke dader om bezoekers te trekkenIk heb hier eigenlijk geen woorden voor. Lees de header van filmstart.nl en huiver:

Het lijkt er dus op dat de webpagina Filmstart.nl met opzet de namen heeft toegevoegd om meer lezers te lokken. Internetters die meer over de dood van Fortuyn te weten willen komen en de twee namen intikken bij een zoekmachine, hebben een grote kans om op Filmstart.nl terecht te komen. Op Filmstart.nl is echter niks te lezen over Fortuyn.

Excuses

Zondag kregen wij op de redactie de volgende mail van Filmstart.nl:

"Allereerst onze excuses voor het onterecht plaatsen van de steekwoorden omtrent de aanslag op Pim Fortuyn. Filmstart.nl was een van eerste sites die het nieuws over Fortuyn op het net plaatste. Dit eerste bericht is toen weer verwijderd maar de steekwoorden zijn blijven staan."

"De site wordt geheel door vrijwilligers onderhouden en alleen op zondag geupdate. Hierdoor zijn wij pas vandaag bewust geworden van de fout.

Het was nooit onze bedoeling om misbruik van de situatie te maken. Onze excuses nogmaals aan een ieder die zich aan onze slordigheid gestoord heeft. Wij begrijpen dat wij hiermee mensen onnodig hebben gekwetst en betreuren dit ten zeerste."

Filmstart zal in het vervolg zich weer alleen bezighouden met het verzamelen van film-links en film-nieuws.