'Pedofielen verenigen zich in geheime groepen op Facebook'

Pedofielen gebruiken gesloten groepen op Facebook om foto's van kinderen met elkaar te delen. De pagina's zijn ingesteld op geheim, waardoor ze niet voor iedereen zichtbaar zijn en alleen toegankelijk voor leden.

De BBC meldt vrijdag een aantal van de groepen te hebben gevonden op het sociale netwerk. Een van de groepen wordt beheerd door een veroordeelde pedofiel die is opgenomen in het register van zedenmisdadigers.

De Britse omroep wist met een nepaccount op Facebook bij de groepen binnen te komen. Daar kwamen de journalisten "pornografische en sterk suggestieve" foto's tegen van kinderen.

Het lijkt erop dat de foto's waren gekopieerd uit kranten, blogs en kledingcatalogi. Er waren ook beelden van kinderen te vinden die stiekem in het openbaar waren gefotografeerd.

Niet genoeg doen

Anne Longfield, die het Britse overheidsorgaan voor kinderrechten leidt, vindt dat Facebook niet genoeg doet om dergelijke groepen tegen te gaan en de kinderrechten te beschermen.

Facebook heeft laten weten op te treden tegen het materiaal "dat er niet hoort te zijn". De BBC heeft informatie over de geheime groepen gegeven aan zowel Facebook als de politie

Lees meer over:
Tip de redactie