Facebook test integratie van sms in Messenger-app

Facebook is bezig met het testen van nieuwe functies voor de Messenger-app op smartphones. Een van die functies is de mogelijkheid om sms’jes te ontvangen en versturen via de app.

Een aantal gebruikers merkte de nieuwe functie op, schrijft de blog Androidpolice donderdag. Een van hen heeft screenshots gemaakt en de sms-functie uitgeprobeerd.

Mogelijk wil Facebook dat mensen de Messenger-app vaker gaan gebruiken en als vervanging zien voor de standaard sms-software van het besturingssysteem.

In de app met sms-functie kon de gebruiker klikken op een sms-knop. De tekstballonnetjes waren in het paars in plaats van het blauw van de gewone Facebookberichten. Sms’jes werden niet binnen bestaande chats met Facebookcontacten getoond.

Uiterlijk

Andere gebruikers hebben ook een vernieuwd uiterlijk voor de app onder ogen gekregen. Ook was het voor sommige mensen mogelijk meerdere accounts aan de app te koppelen.

Facebook test vaker functies in de Facebook- en Messenger-app. Daarvoor hoeft het bedrijf geen volledige update door te voeren. Testfuncties komen niet altijd uit voor alle gebruikers.

Lees meer over:
Tip de redactie