De Berlijnse muziekstreamdienst Soundcloud leed over heel 2014 een verlies van 39,1 miljoen euro. De omzet steeg wel fors en kwam op een bedrag van 17,4 miljoen euro uit. Dat betekende een stijging van liefst 54 procent.

En dat terwijl het bedrijf in 2014 nog 60 miljoen dollar (53,6 miljoen euro) ophaalde aan investeringsgeld. Dat staat allemaal in de jaarcijfers over 2014 die het bedrijf dinsdag publiceerde.

Souncloud hoeft de komende jaren nog niet aan winst te denken, omdat de vaste lasten van het bedrijf sneller stegen dan de omzet.

Soundcloud haalde in 2015 wel zo'n 77 miljoen dollar aan investeringen op. Ook werden een aantal initiatieven gelanceerd om het bedrijf meer geld te laten verdienen. Zo begon Soundcloud met het vertonen van advertenties en werden deals met platenmaatschappijen gesloten.

Toch verwacht het bedrijf in ieder geval de komende drie jaar nog verlies te lijden. Ook zal er in 2016 naar verwachting nog meer geld moeten worden opgehaald om het bedrijf draaiende te houden.