Twitter heeft een speciale veiligheidsraad opgezet die het sociale medium zal gaan adviseren bij het tegengaan van misbruik en bedreigingen. 

Dat meldt Twitter-bestuurder Nick Pickles in The Guardian. De raad zal bestaan uit diverse ngo's, waaronder het Safer Internet Centre en de Internet Watch Foundation, een organisatie die zich bezichhoudt met het bestrijden van onder meer kindermisbruik op het internet.

"We denken niet dat we alle antwoorden hebben, maar het is belangrijk om expertise op te zoeken bij deze relatief nieuwe problemen", aldus Pickles. "We willen er voor zorgen dat we verschillende standpunten horen op de meest genuanceerde manier." 

Het bedrijf zal daarnaast meer doen om misbruik en intimidatie op het sociale netwerk te doen afnemen. Pickles kan geen specifieke projecten noemen, maar er dit jaar zullen "regelmatig en consequent" maatregelen worden getroffen. 

Twitter doet al jaren zijn best om het aantal bedreigingen, kwetsende en discriminerende opmerkingen op het platform te verminderen. Vorig jaar ging zelfs minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) in gesprek met het bedrijf over dit onderwerp.