Sinds de start van crowdfundingsite Kickstarter in 2009 zijn honderdduizend projecten succesvol gefinancierd.

Kickstarter maakte die mijlpaal maandag bekend. Het bedrijf gaf tevens een overzicht van opmerkelijke feitjes. Zo kostte het toen het platform net bestond 121 dagen om honderd projecten volledig te financieren, terwijl dat bij de laatste honderd projecten drie dagen kostte. 

Ruim 8.500 mensen hebben meer dan één succesvol Kickstarter-project opgezet. Er is zelfs iemand die maar liefst 94 keer financiering heeft gekregen voor een project via de site.

In totaal hebben ruim 9 miljoen mensen wel eens een project gesteund op Kickstarter. De muziekcategorie was het populairst met ruim 22.000 gefinancierde projecten. Op gameplatform Steam staan inmiddels 150 games waarvan de ontwikkeling via Kickstarter is betaald.

Mislukt

Het is onduidelijk hoeveel van de succesvolle projecten ook daadwerkelijk al een product heeft afgeleverd aan de mensen die geld inlegden. In de afgelopen jaren zijn verschillende prominente projecten uiteindelijk mislukt, waarbij de financiers hun geld kwijtraakten.

Eerder bleek uit een analyse van de University of Pennsylvania dat zo'n 9 procent van de gefinancierde Kickstarter-projecten uiteindelijk toch nog mislukt.