Facebook gaat meer luisteren naar gebruikers bij het inrichten van nieuwsoverzichten. De 'feed' die mensen te zien krijgen als ze op Facebook inloggen, gaat er mogelijk anders uitzien.

Meer dan duizend gebruikers van het sociale netwerk wordt gevraagd om dagelijks hun ervaring te delen. Ook zal Facebook elke dag tienduizenden anderen vragen wat ze verbeterd willen, schrijft Facebook maandag in een blogpost.

Het nieuwsoverzicht wordt nu samengesteld op basis van het aantal keer dat een bericht wordt aangeklikt, geliket of gedeeld. Ook het aantal commentaren telt daarbij mee.

Volgens Facebook wordt op die manier niet altijd "het volledige verhaal" verteld. Mensen kunnen nu bijvoorbeeld een bericht 'vijf sterren' geven, ook als ze het niet geliket of aangeklikt hebben.

Doordat het nieuwsoverzicht wordt aangepast, kan het bij bedrijven en organisaties voorkomen dat veel meer of minder mensen doorklikken naar hun pagina.

Volgens Facebook wordt dat 'gebalanceerd' met het feit dat de berichten van de pagina wel op meer nieuwsoverzichten kunnen terechtkomen. Zo zou de grootte van het publiek gelijk kunnen blijven.