Curtis Green, voormalig topman van de digitale zwarte markt Silk Road, gaat niet de cel in. De internetcrimineel hielp de politie bij het oprollen van Silk Road.

De rechter heeft Green onder begeleiding vrijgelaten. De periode waarin hij tijdens de rechtszaak vastzat is als straf verrekend, vertelt Ars Technica.

Green werd in 2013 door de Amerikaanse politie gearresteerd wegens drugshandeld. Hij kreeg toen de optie om de politie te helpen bij het onderzoek in ruil voor mogelijke strafvermindering. 

De internetcrimineel speelde uiteindelijk een belangrijke rol bij het oprollen van Silk Road, een digitale zwarte markt waarop drugs en valse identiteitsbewijzen werden verhandeld. Silk Road-oprichter Ross Ulbricht werd in mei 2015 veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf.

Ulbricht schakelde een huurmoordenaar in toen hij dacht dat Green geld van Silk Road had gestolen. Later bleek dat het geld was gestolen door twee corrupte politieagenten. Ulbricht dacht lange tijd dat de moord was gelukt, omdat één van de corrupte agenten een foto in scène had gezet.