Vijf bestuurders en hooggeplaatste medewerkers vertrekken bij Twitter. 

Bestuurders Kevin Weil (verantwoordelijk voor de productafdeling), Alex Rotter (techniek), Brian Schipper (HR) en Katie Stanton (media) vertrekken bij het bedrijf, zo bevestigt Twitter-ceo Jack Dorsey maandag.

Ook Jason Toff, de baas van videodienst Vine, vertrekt, zo maakte hij wereldkundig in een aparte tweet. Toff gaat aan de slag bij Google, waar hij zich bezig zal houden met virtual reality.

De hooggeplaatste medewerkers zijn vrijwillig vetrokken, aldus de ceo. Eerder deden er geruchten de ronde dat zij ontslagen waren. 

Operationeel directeur Adam Bain zal voorlopig ook verantwoordelijk worden voor de media-divisie van het bedrijf, alsmede human resources. Technisch directeur Adam Messinger zal de komende tijd over de product- en techniekdivisie gaan.

Niet goed

Het gaat al enige tijd niet erg goed met het bedrijf. Hoewel de omzet stijgt, weet het Twitter maar geen winst te maken. Op 5 oktober werd oprichter Jack Dorsey aangesteld als ceo van Twitter, nadat hij sinds juni interim-ceo van het bedrijf was.

Kort na zijn aanstelling werd er al 8 procent van het personeel ontslagen. Begin februari zal het bedrijf zijn vierdekwartaalcijfers bekendmaken.