Google heeft vorig jaar in totaal 780 miljoen 'foute' advertenties geblokkeerd, meer dan een verdriedubbeling ten opzichte van 2014. Toen werden er 256 miljoen advertenties geblokkeerd. 

Google blokkeert onder meer advertenties die misleidend zijn of namaakproducten proberen te verkopen. Daarnaast zijn er ook advertenties voor sites die malware verspreiden of via 'phishing' achter gevoelige informatie van mensen proberen te komen. 

Er werden in 2015 ruim 17 miljoen advertenties geblokkeerd, omdat die gebruikers probeerden te laten denken dat er ergens moest worden geklikt, zoals bijvoorbeeld een nepmelding over een virus. 

Het bedrijf blokkeerde zo'n 12,5 miljoen advertenties die in strijd waren met Googles beleid voor medicijnen, zoals reclame voor pillen die niet zijn goedgekeurd of stellen dat zij net zo effectief zijn als voorgeschreven medicijnen.

Daarnaast werden werden er 10.000 websites geblokkeerd en 18.000 Google-accounts die namaakproducten wilden verkopen. 7.000 phishing-sites werden geblokkeerd.