Facebook gaat een functie toevoegen aan zijn site en apps die het mogelijk maakt om grote sportevenementen te volgen en te bediscussiëren.

In Facebook Sports Stadium verschijnen berichten van vrienden over wedstrijden, maar is ook commentaar van experts en teams te zien. 

Verder verschijnen op de Facebook-pagina live scores, statistieken en andere wedstrijdinformatie. 

De functie wordt donderdag uitgerold voor American football-wedstrijden, waaronder de Super Bowl die op 7 februari plaatsvindt. In eerste instantie werkt Sports Stadium alleen op iPhones, maar daar komt volgens het sociale netwerk "in de komende weken" verandering in.

Buiten VS

Facebook belooft ook binnenkort meer sporten, waaronder voetbal en basketbal, te zullen ondersteunen. De functie zal ook buiten de VS beschikbaar zijn.

In een blogpost schrijft Facebook dat het sociale netwerk "het grootste stadion ter wereld is", met 650 miljoen leden die zich interesseren voor een sport.

Met de nieuwe functie lijkt het sociale netwerk nog meer de aanval te openen op Twitter, dat in de afgelopen jaren juist veel werd gebruikt om live-evenementen als sportwedstrijden te bespreken. Met de nieuwe functie Twitter Moments wil dat bedrijf de gesprekken over sporten en andere nieuwsevenementen toegankelijker maken.